KVO-B Onderwerpen

DEZE PAGINA BEVAT INGEKOMEN STUKKEN OVER RELEVANTE BEDRIJFSZAKEN (RECLAME)

LOGO Reisswolf.jpg

AVG Onderwerp: Voorkomen dat uw vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen vallen (via Reisswolf Heesch)

Van kartonnen doos naar 100% zekerheid

De AVG heeft sinds de invoering vorig jaar nogal wat los gemaakt bij ondernemers. Logisch, want deze nieuwe privacywetgeving geldt voor élke ondernemer: groot of klein. Veel informatie ging over digitale data, maar vaak wordt vergeten dat ook fysieke datadragers en papier onder de AVG vallen. Als ondernemer bent u verplicht het beheer van al uw online en offline data goed te regelen. Denk bijvoorbeeld aan de verwerking van sollicitatiebrieven, klantgegevens of personeelsdossiers. Maar hoe vult u dit nu praktisch in? Graag delen wij vijf concrete tips met u op het gebied van veilige gegevensinzameling en archiefvernietiging.

* Tip 1: Bewaar personeelsdossiers veilig én niet langer dan nodig
* Tip 2: Vervang uw kartonnen doos voor 100% veilige afgesloten inzamelcontainers
* Tip 3: Gooi kapotte USB-sticks of harddisks niet zomaar weg maar zamel ze veilig in voor vernietiging
* Tip 4: Voorkom zoekraken van dossiers: sla ze centraal, brandveilig en beveiligd op
* Tip 5: Kies een gecertificeerde leverancier en zorg voor garantiecertificaten van elke vernietigingsopdracht

Het is belangrijk de inzameling en vernietiging van vertrouwelijk papier en datadragers goed te regelen: kies voor een betrouwbare partner zoals Reisswolf. De extra beveiligde aluminium security-containers van Reisswolf zijn speciaal ontwikkeld voor de inzameling van vertrouwelijke materialen. Daarnaast biedt Reisswolf mogelijkheden om uw archief beveiligd extern op te slaan en daarmee kostbare kantoorruimte te besparen. Tot slot kent Reisswolf een 100% gesloten systeem: alles wat u in onze containers inzamelt, komt daarna niet meer met de buitenlucht in aanraking. Gegarandeerd.Papierdoos_Reisswolf.jpg

Meer weten of eens vrijblijvend kennismaken? Kijk op www.reisswolf.nl of neem direct contact op met Ronald te Selle via 0412-455228, 06-51886740 of r.te.selle@reisswolf.nl.